top of page

Köpvillkor

Beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Var noga när du fyller i namn, e-mail, postadress, postnummer och mobilnummer. Fem2design ansvarar inte för felaktiga leveranser, p.g.a. fel leveransuppgifter. Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till fem2design@gmail.com

 

Om en vara du beställt är slut

Om en unik/handgjord produkt du har beställt har blivit slutsåld innan vi behandlat din order kontaktar vi dig via email för att se om du vill byta mot en liknande vara, skicka övriga varor eller om du önskar avbryta hela ordern. Därefter inväntar vi ditt svar och önskemål. 

Leverans

Varor levereras normalt inom ca 3-7 vardagar med reservation för förseningar utanför Fem2designs kontroll, såsom helgdagar. Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Vid eventuellt utebliven, försenad leverans eller frågor kring leverans kontakta oss på fem2design@gmail.com. Vi meddelar dig när ordern har skickats!

 

Om ditt paket försvinner under leveransen

Vi på Fem2design ansvarar inte för om PostNord tappar bort ett paket under leveransen.

Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms.

Ångerrätt

För privatkunder gäller konsumentköplagen och distansavtalslagen. Du har full returrätt på samtliga beställda varor inom 14 dagar. Om du inte är nöjd med de beställda produkterna så ska du returnera varorna inom 14 dagar efter varans mottagande för byte eller pengarna tillbaka. Ångerrätt gäller ej om förpackningen har brutits eller om varan använts. 

 

Vid nyttjande av din ångerrätt

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss fem2design@gmail.com. I meddelandet ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer samt de varor returneringen gäller framgå klart och tydligt. Varorna retuneras senast 14 dagar efter mottagen beställning.  Du står för returfrakten, leveransen och varans skick vid returen. Vi förbehåller oss rätten att dra av en summa från återbetalningsbeloppet om varan skadats.

Returadress: 

Fem2design HB

Sjövallavägen 16, 1501

352 59 Växjö.

Reklamation & anmärkningar

Vi kontrollerar alla produkter innan de skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller inte uppfylla förväntad kvalitet när den anländer så åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Anmärkningar ska skickas till fem2design@gmail.com omedelbart efter att defekten har upptäckts. 

 

Hur går du tillväga vid reklamation?

Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till fem2design@gmail.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. Om vi inte kan åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

produkt-information

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Då alla produkter är handgjorda förekommer naturliga variationer både i nyans och utförande. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

Person-
uppgifter

Genom att handla hos Fem2design accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller ger aldrig vidare dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. Fem2design är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning. Vi lagrar information och behandlar dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).


 

Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Betal-leverantör

Vid genomförande av köp, delas nödvändig information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. De betaltjänster som vi använder oss av är Klarna och Stripe.

fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med PostNord. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.

bottom of page